OPROEP

Fashion designers

RADIANT NIGHTS // WEAVE Festival
Festival Modeshow
Zaterdag 03 februari 2024

WEAVE organiseert een spectaculair tweedaags festival, met als thema culturele waardering – een viering van Afrikaanse textiel, mode, cultureel erfgoed en gemeenschap in het iconische DE SINGEL in Antwerpen. Op zaterdag 3 februari staat de modeshow centraal met het thema Levendig! We lanceren een open oproep om ontwerpers de kans te geven deel uit te maken van het programma.

Criteria

  • Professionele modeontwerper
  • Ontwerpen die eigentijds zijn, bezaaid met ingenieus geweven presentaties van culturele verhalen, concepten, ontwerpen, textiel, motieven, vormen, patronen, technieken…
  • Uw werk is geïnspireerd door Afrikaanse textielontwerpen, mode, erfgoed, kunst en/of Afrikaanse cultuur in welke mogelijke vorm dan ook.
  • Uw ontwerpen dragen bij aan de samenleving in uw capaciteit, bijvoorbeeld met betrekking tot eerlijke modepraktijken, circulariteit, zero-waste design, eco-design, regeneratief design, herstelwerk, upcycling, biologische stoffen, natuurlijke kleurstoffen, lokaal geproduceerde materialen, genderdiversiteit, rechtvaardigheid, de welzijnseconomie en het empowerment van mensen.

Stuur uw sollicitatie, inclusief een motivatiebrief, ontwerp-cv en een selectie van uw werk ter beoordeling, in elk formaat dat u passend vindt, zoals een website of digitaal portfolio naar pendo@weave-community.org

Deadline: 20 December 2023