Refashioning activism

REFASHIONING ACTIVISM 

door Fashion Revolution Belgium

Refashioning Activism is een video-installatie op 6 verschillende televisieschermen die innovatieve duurzame Afrikaanse ontwerpers en initiatieven toont die stereotypen over het continent herdefiniëren, samen met een mini-filmfestival. Een eerbetoon aan gemeenschappen, ambachtslieden, figuren zoals Thebe Magugu, IGC Fashion, Stella Jean, Avido, die transformeren, bouwen, innoveren. De selectie van ontwerpers, ondernemers en filmmakers uit de Afrikaanse diaspora trekt de aandacht en verbreedt de internationale modewereld.

Fashion Revolution Belgium, onder de vleugels van Sharifa Jamaldin, presenteert een serie films die zich richten op culturele waardering, iconische figuren, onderzoek, activisme en systemische verandering. Deze films draaien om Afrikaanse mode- en textielinitiatieven, spannende concepten rond systeemverandering, klimaatrechtvaardigheid, ethische praktijken en creatief activisme. De bijbehorende documentaires belichten verhalen die inspireren, verbinden en een diverse en betere wereld opbouwen.

Fashion Revolution werd opgericht na de Rana Plaza-ramp in 2013. Het is een wereldwijde beweging bestaande uit individuen, ontwerpers, academici, schrijvers, bedrijfsleiders, beleidsmakers, merken, retailers, marketeers, producenten, makers, arbeiders en modeliefhebbers. Het is uitgegroeid tot de grootste modeactivismebeweging wereldwijd, die mobiliseert door middel van onderzoek, educatie en belangenbehartiging. Fashion Revolution heeft kantoren over de hele wereld en vertegenwoordigers in heel wat landen in Afrika.

About the Curator:

Productie en Ondersteuning: Sharifa Jamaldin, Eleftheria Athanasa, Ellen Haverhals, Nalla Tau, Thinking Threads, en de Fashion Revolution Ghana, Nigeria, Madagaskar, Zuid-Afrika, Oeganda, Kenia, België